Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

24. Ξεχασμένοι συνθέτες κλασσικής μουσικής - Σύγχρονη περίοδος (1900 έως σήμερα) 3

149. Alfred Schnittke (1934-1998)

Ο Άλφρεντ Σνίτκε ήταν ένας Σοβιετικός και Γερμανός συνθέτης. Η πρώϊμη μουσική του έχει την επίδραση του Ντιμίτρι Σοστακόβιτς. Ανέπτυξε μια πολυστυλιστική τεχνική όπως στην επική συμφωνία Νο. 1 και το πρώτο κοντσέρτο γκρόσο (1977). Αργότερα γίνεται γνωστός με τα έργα - 3η, 4η και 5η συμφωνία, το μπαλέτο Πέερ Γκυντ (1985-87) και τα κοντσέρτα για βιόλα και τσέλο (1ο).150. Benjamin Britten (1913-1976)

Ο Μπέντζαμιν Μπρίτεν, Βαρώνος Μπρίτεν , Μέλος του Τάγματος της Αξίας, Σύντροφος της Τιμής ήταν Άγγλος συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας. Η φήμη του ως συνθέτης καθιερώθηκε με τα χορωδιακά του έργα, που περιλαμβάνουν τον "Ύμνο στην Αγία Καικιλία" και το "Rejoice in the Lamb", καθώς και με το Πολεμικό ρέκβιεμ και την όπερα "Peter Grimes". Άφησε ένα μεγάλο συνθετικό έργο που καλύπτει τα περισσότερα είδη (ορχηστρικά, χορωδιακά, τραγούδια, μουσική για τον κινηματογράφο κλπ), ενώ έγραψε και μουσική για παιδιά. Σε ένδειξη τιμής, ο Εσθονός συνθέτης Άρβο Περτ του αφιέρωσε μετά θάνατον το περίφημο Cantus in memoriam Benjamin Britten.Benjamin Britten - Four Sea Interludes from "Peter Grimes"
151. Robert Simpson (1921-1997)


Ο Ρόμπερτ Σίμπσον ήταν ένας Άγγλος συνθέτης και παραγωγός ραδιοφώνου BBC. Είναι γνωστός για τα ορχηστρικά και μουσικής δωματίου έργα (11 συμφωνίες και 15 κουαρτέτα εγχόρδων)
.


Robert Simpson Symphony No.5Robert Simpson: Quartet Nr.8 second movement

152. Leonard Bernstein (1918-1990)

Ο Λέοναρντ Μπερνστάιν ήταν ένας Αμερικανός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας, συγγραφέας και πιανίστας. Η φήμη του προέκυψε από την θητεία του ως διευθυντής ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης και από τα μουσικά έργα του, όπως  West Side Story, Peter Pan, Candide, Wonderful Town, On the Town, On the Waterfront, his Mass.

Είναι το τελευταίο της σειράς " Μουσική-Ξεχασμένοι Συνθέτες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου