Μέσα στο σαλούν "Πόλκα" στην Καλιφόρνια το καιρό των χρυσοθήρων. Η Μίνι είναι μια αγαπητή, ενεργητική κοπέλα ιδιοκτήτρια του "Πόλκα" σαλούν που συνωστίζεται από μεταλλωρύχους. Ενώ αυτοί περιμένουν την Μίνι, σύντροφοι και έμπιστοι φίλοι όλοι την αγαπούν, οι μεταλλωρύχοι παίζουν χαρτιά, μερικοί από αυτούς εκδηλώνουν ένα αίσθημα μελαγχολίας. Η Μίνι φθάνει και διαβάζει την βίβλο στους μεταλλωρύχους. Ο σερίφης Ρέϊντζ δηλώνει τον έρωτα του για αυτήν, αλλά η κοπέλα αποφεύγει το θέμα. Ένας ξένος μπαίνει στο σαλούν και συστήνεται ως Ντικ Τζόνσον. Η Μίνι τον αναγνωρίζει ως τον ξένο που συνάντησε και τον ερωτεύτηκε μια μέρα στο δρόμο του Μοντερέϊ. Έτσι του κανονίζει δωμάτιο και τον αφήνει να μείνει. Εντυπωσιασμένος από το κορίτσι, ο Τζόνσον χορεύει μαζί της και δεν την αφήνει να φύγει. Στο μεταξύ, οι μεταλλωρύχοι αφήνουν το σαλούν για να αναζητήσουν τον Ραμερέζ, τον ληστή που η συμμορία του καταληστεύει την περιοχή τον τελευταίο καιρό. Η Μίνι και ο Τζόνσον μένουν μόνοι και εξομολογούνται τον έρωτα τους. Η κοπέλα προσκαλεί τον ξένο να πάνε στην καλύβα της στην άκρη του δάσους.


Puccini - La Fanciulla del West "Che faranno i vecchi miei" Marco Chingari, Pietro SpagnoliMinnie, dalla mia casa son partitoAngela Gheorghiu; "L'ampore è un'altra cosa...Laggiù nel Soledad"; La fanciulla del West; PucciniPamela South - La Fanciulla del West - Laggiù nel Soledad, ero piccinaPuccini La Fanciulla del West Quello che Tacete
ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ


Στην καλύβα της Μίνι, ο σερίφης Ρέϊτζ και οι μεταλλωρύχοι προειδοποιούν την Μίνι ότι ο Τζόνσον και ο Ραμερέζ είναι το ίδιο πρόσωπο και ότι ο ληστής ο οποίος ήλθε στην "Πόλκα" να κλέψει το χρυσάφι των μεταλλωρύχων, είναι φανερό ότι κρύβεται στη γύρω περιοχή. Γεμάτη αγανάκτηση, η Μίνι αναγκάζει τον Τζόνσον να εγκαταλείψει την καλύβα της, αλλά καθώς είναι έτοιμος να φύγει, τραυματίζεται από μια σφαίρα του σερίφη ο οποίος κρυβόντανε εκεί κοντά. Η Μίνι η οποία είναι ερωτευμένη, τον λυπάται και παρ' όλη την δολιότητα του, αφήνει το νέο άντρα στην καλύβα και τον κρύβει κάτω από την στέγη. Μπαίνει ο Ρέϊντζ, ψάχνοντας για τον ληστή, αλλά δεν μπορεί να τον βρει, μέχρις ότου μια σταγόνα αίμα πέφτει από πάνω και αποκαλύπτει την παρουσία του Τζόνσον. Η Μίνι προτείνει μια συμφωνία με τον σερίφη. Θα παίξουν πόκερ και εάν ο Ρέϊντζ κερδίσει, θα έχει και τους δύο, την κοπέλα και τον ληστή. Η Μίνι κλέβει, κερδίζει το παιχνίδι και έτσι ο άνθρωπος της σώζεται.


La Fanciulla del West - Elizabeth Blancke-Biggs "Oh, se sapeste"


ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ

Στο μεγάλο δάσος της Καλιφόρνιας, ο Τζόνσον σκέπτεται να εγκαταλείψει την ζωή του εκτός νόμου, αλλά είναι ακόμη στην πορεία. Κοντά στα σύνορα, συλλαμβάνεται από τους μεταλλωρύχους οι οποίοι θέλουν να τον κρεμάσουν. Τους λέει ότι υπήρξε ληστής, αλλά όχι δολοφόνος και στέλνοντας ένα τελευταίο αντίο στην Μίνι, ετοιμάζεται να πεθάνει. Αλλά το κορίτσι εξεγείρεται εναντίον τους, αποφασισμένη να τον σώσει. Απευθύνεται στους μεταλλωρύχους, λέγοντας τους να εξασφαλίσουν την ζωή στον Τζόνσον σε ανάμνηση της θλίψης, ταλαιπωρίας και ελπίδας που μοιράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι μεταλλωρύχοι συγκινήθηκαν και ελευθέρωσαν τον Τζόνσον. Φεύγει μαζί με την Μίνι, υποσχόμενος να αρχίσει μια καινούργια ζωή μαζί της.

Giacomo Puccini, "Ch'ella mì creda libero" (de La Fanciulla del West)