Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Αθλητικό Κέντρο Αυλακίου ( Πόρτο Ράφτη) ( 30-5-2005)

Αποξήλωση και εμπορευματοποίηση των εγκαταστάσεων του Αθλητικού κέντρου Αυλακίου Πόρτο Ράφτη,


Με θλίψη και αγανάκτηση έφυγα από το Αθλητικό κέντρο του Αυλακίου όταν πήγα με τα εγγόνια μου για παίξουν στο συνηθισμένο χώρο πολλαπλών χρήσεων του αθλητικού κέντρου.
Το χρήσιμο για τα παιδιά αυτό τμήμα του αθλητικού κέντρου δεν υπάρχει πλέον. Ο κ. Δήμαρχος το παραχώρησε με προσωπική του επιλογή.
Το κομμάτι αυτό του χώρου αθλοπαιδιών που είχε διαμορφωθεί σε πολυχώρο αθλοπαιδιών και μπορούσαν στο χώρο να απασχοληθούν τα παιδιά μας, χωρίς οικονομικό κόστος, σε διάφορες δραστηριότητες, όπως πατινάζ, μπάλα, ποδήλατο, πατίνι, αυτοκινητάκια κ.α. , ξαφνικά περιφράκτηκε, αποκλείστηκε και μετατράπηκε σε χώρο πάρκινγκ  ιστιοπλοϊκών σκαφών ενός συλλόγου. Δεν γνωρίζω τα κριτήρια επιλογής και ευαισθησίας του Δήμου Μαρκοπούλου για την παραχώρηση του χώρου αυτού ακόμη και σε ένα επιτυχημένης δραστηριότητας ιστιοπλοϊκό σύλλογο.
Ο δήμος Μαρκοπούλου γνώριζε ότι ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για διάφορες δραστηριότητες των κατοίκων και των παιδιών τους. Στο χώρο αυτό είχαν την δυνατότητ6α οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη να συγκεντρώνονται και να συζητούν για τα προβλήματα της περιοχής με την δημοτική Αρχή  και τους υποψηφίους δημάρχους! Στο χώρο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί λαϊκές συνελεύσεις από τον δήμο Μαρκοπούλου για τον απολογισμό του έργου του! Στο χώρο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί κοινωνικές εκδηλώσεις από συλλογικούς φορείς του Πόρτο Ράφτη. π.χ. συνεστιάσεις της ΟΣΠΑ.
Στο χώρο αυτό,  εάν το ήθελε ο δήμος και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις ( συναυλίες, θέατρο, χορός, διαλέξεις κ.α.)!
Στο χώρο αυτό θα μπορούσε, εάν το επιθυμούσε ο δήμος, να αρχίσει να οικοδομείται ο κοινωνικός ιστός που δυστυχώς απουσιάζει από τους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη, εφ' όσον θα είχαν ένα πολλαπλό χώρο συνάθροισης ! Ο δήμος θα μπορούσε μετά την άστοχη και ατυχή αυτή απόφαση του να επανορθώσει ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, δίπλα σε αυτόν που παραχώρησε.
Δυστυχώς, όπως έχουμε πληροφορηθεί ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ!!!
Η επιλογή του δήμου ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  στον αθλητικό χώρο του Αυλακίου που προϋποθέτουν οικονομική άνεση των κατοίκων και να περιορίσει τους χώρους άθλησης και αναψυχής που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ που θα χρησιμοποιείται από τους κατοίκους και τα παιδιά τους χωρίς οικονομικά προαπαιτούμενα.

Κατσούρας Γιώργος

Πρόεδρος
του εξωραιστικού και Ναυτικού Συλλόγου Κορώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου